Νέα από τον “Πυθέα”

Συνάντηση με την κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η προγραμματισμένη συνάντηση με την Ελληνογαλίδα Υπουργό κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου ακυρώθηκε, λόγω εκτάκτου αναχωρήσεως της για τη Γαλλική αποικία Αγ. Μαυρίκιο όπου ξέσπασαν ταραχές.

Ο “Πυθέας” και ο Κυβερνήτης του, θα γίνουν δεκτοί πριν την αναχώρηση τους για τη Νίκαια, από τη δημοτική αρχή της Μασσαλίας.

Ο “Πυθέας” προσκλήθηκε να δέσει, μπροστά στην κεντρική προβλήτα υποδοχής επισήμων του δήμου της Μασσαλίας και η Αντιδήμαρχος διεθνών σχέσεων κα Μισέλ Ρουμπιρολά, θα παραλάβει τη σημαία του “αδελφού” δήμου του Πειραιά η οποία ταξίδεψε συνοδεύοντας την Ολυμπιακή φλόγα από τον Πειραιά στη Μασσαλία.
Ο κ. Δήμαρχος, δυστυχώς παραμένει ακόμη στην Αλγερία.

Αναχώρηση από τη Μασσαλία

Ο “Πυθέας” και ο κυβερνήτης του αναχωρούν σήμερα 16/5/24 από τη Μασσαλία για το ταξίδι της επιστροφής, με πρώτο προορισμού τη Νίκαια, όπου θα τους υποδεχθει ο εκεί Έλληνας Πρόξενος και η ελληνική κοινότητα.

Ο “Πυθέας” και ο Κυβερνήτης του, θα αναχωρήσουν από τη Μασσαλία, με γεμάτες τις “βαλίτσες” τους τόσο από εικόνες και εμπειρίες, όσο και από την απέραντη φιλόξενη αγάπη που εισέπραξαν από την Κοινότητα των Ελλήνων Μασσαλιωτών με επικεφαλής μια τριάδα ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
Πρώτος, ο Αξιότιμος κ. Γιώργος Παναγιώτου, Πρόεδρος Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μασσαλίας.
Και μαζί του, η κα Ροδούλα Καρύδη – Υπεύθυνη Επικοινωνίας και ο κ. Γιάννης Παπαδάκης – Υπεύθυνος Εμπορικών και Διακρατικών Σχέσεων Πρωτογενούς Τομέα.

Ένας “αρχάγγελος” και δύο “άγγελοι” συνόδευαν τον Κυβερνήτη του “Πυθέα” καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Μασσαλία, με φροντίδα καιαγάπη. Με την υποδοχή και την συμπεριφορά τους, τίμησαν τον Μασσαλιώτικο ελληνισμό και δικαίωσαν πλήρως τον σκοπό του Ολυμπιακού ταξιδιού του “Πυθέα”.
Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ είναι μεγάλη και αλησμόνητη!

Ευχαριστίες

Θερμές ευχαριστίες επίσης οφείλονται και στην “Φωνή της Ελλάδος” της ΕΡΤ και στην εκπομπή “Καλές θάλασσες” του Αντώνη Καραγιαννάκη, η οποία συντρόφευε το Ολυμπιακό ταξίδι του “Πυθέα” για τη Μασσαλία.

Scroll to Top