Νέα από τον “Πυθέα” – 31/05/24

Μετά τον ελλιμενισμό στη Νάπολη και τον τελευραίο σταθμό στην Ιταλία τη Μεσσίνα, αναχώρηση για το πρώτο ελληνικό λιμάνι στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς.

Και στις δύο πόλεις που τελευταία ταξιδέψαμε με τιν “Πυθέα”, η υποδοχή των απόδημων συμπατριωτών μας είναι αλησμόνητη! Το εγκάρδιο καλωσόρισμα, φιλοξενία, ξεναγήσεις, συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ, το νιάξιμο για την λιμενική μου τακτοποίηση και το κυριότερο η ιδιαίτερη χαρά στα πρόσωπά τους και η θερμή συμπεριφορά τους, θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μου!

Οι επικεφαλής των εκεί ελληνικών κοινοτήτων, μαζί με μια ομάδα μελών τους, ηγήθηκαν αυτής της υπέροχης υποδοχής και φιλοξενίας! Και μαζί τους επικεφαλής, οι κατά τόπους Ελληνικές Προξενικές αρχές με την ιδιαίτερη φροντίδα τους.

Με την ολοκλήρωση του ταξιδιού και την αναλυτική συγγραφή του “ημερολογίου καταστρώματος” στην ιστοσελίδα pytheastrip.eu, θα αναφερθώ στα τεκταινόμενα κάθε σταθμού του ταξιδιού μαζί με το σχετικό φωτογραφικό υλικό. Όμως ολοκληρώνοντας το παρόν ενημερωτικό δελτίο, δεν μπορώ να μην αναφέρω ονομαστικά τους βασικούς συντελεστές αυτής της υποδοχής και φιλοξενίας στις δύο αυτές πόλεις και να τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ.

Για τη Νάπολη:

 1. Τον Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδος στη Νάπολη κ. Αλέξανδρο Τομάζο.
 2. Τον Επίσκοπο Κρατείας Π. Γεώργιο (Αντωνόπουλο), αρχιερατικό προϊστάμενο της ενορίας Αγίων Αποστολών Πέτρου και Παύλου Νεαπόλεως.
 3. Την Κα Πολυξένη Μαρινάκη, αρχιτέκτονα και Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπάνιας, μαζί με όλα τα μέλη της οικογενείας της που με συντρόφευσαν.
 4. Τον κ. Mauro Agosto, Κλασσικό Φιλόλογο στο Pontificia Università Lateranense και Πρωτοψάλτη της Ενορίας Νεαπόλεως.
 5. Την Κα Μαρία Φραγκιαδακη, δικηγόρο και σύζυγο του κ. Αgosto, μέλος της Ελληνικής Κοινότητας.
 6. Και τον κ. Γεώργιο Μανουσάκη, δημοσιογράφο της Ελληνικής Κοινότητας

Για τη Μεσσίνα:

 1. Την Επίτιμη Πρόξενο της Ελλάδος στο Παλέρμο, Κα Ρενάτα Λαβαγκνίνι
 2. Τον κ. Δανιήλ Μακρή, Καθηγητή και Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Στενού Μεσσίνας.
 3. Τον κ. Αθανάσιο Λιόση, Αντιπρόεδρο της Κοινότητας και μέλος του Δ.Σ. του ιστιοπλοϊκού ομίλου Μεσσίνας.
 4. Τον κ. Δημήτριο Τζιρίτη, μέλος του Δ. Σ. της Ελληνικής Κοινότητας.
 5. Τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας κ.κ. Ροζάλμπα Μπέρναρντ, Ελιζαβέτα Χλάποβα και Μαρίζα Ριμπάουντο και Ντίνο Μελλούζο.
 6. Και τους δημοσιογράφους κ. Σέρτζιο Ντι Τζιάκομο και Κα Χριστίνα Προβεντσάνο.
Scroll to Top