Νέα από τον “Πυθέα” – 27/05/24

Η Τυρρηνική θάλασσα, ήθελε για μια ακόμη φορά να μου υπενθυμίσει τις Οδύσσειες μυθολογικές καταβολές της. Αυτή τη φορά, δεν κινδύνεψα όπως στον πηγαιμό για τη Μασσαλία, αλλά την τελευταία ημέρα πριν την άφιξη στη Νάπολη, δοκίμασε πάλι τις αντοχές μου. 6-7 ώρες δυνατή βροχόπτωση και μετά δυνατός κυματισμός χωρίς αέρα στα πρίμα μέχρι την άφιξη.

Άυπνος για 2 ημέρες, με άφιξη στις 4 το ξημέρωμα, αφού έπρεπε να περάσουμε ασφαλείς, από τα νησιά και τις ξέρες του κόλπου της Νάπολης. Δέσαμε στο γνώριμο λιμάνι του “Πύργου του Έλληνα” και μετά από 3 ώρες ύπνο, “παραδοθήκαμε” στην υπέροχη υποδοχή των εκπροσώπων της Ελληνικής κοινότητας.
Αλλά για αυτά θα αναφερθούμε προσεχώς.

Τρεις “Ευχαριστίες” για μία ακόμη φορά:

  • Προς τον Γ.Γ. κ. Γιάννη Χρυσουλάκη και τον κ. Κωνσταντίνο Προκάκη, Σύμβουλο Επικοινωνίας Α’, από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπ. Εξωτερικών, για την άψογη οργανωτική υποστήριξη του ταξιδιού μου στις απόδημες ελληνικές κοινότητες της Ιταλίας και Γαλλίας, τις οποίες επισκέφτηκα.
  • Προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Χρήστο Δήμα και τους συνεργάτες του, για την διαρκή προσωπική ενθάρρυνση όσο και για την υποστήριξη.
  • Προς τον κ. Αντώνη Καραγιαννάκη -ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα για το δημοσιογραφικό έργο του από το Ίδρυμα Βότση- για την ραδιοφωνική εκπομπή του “Καλές Θάλασσες” η οποία είναι “πλήρωμα” καθόλη τη διάρκεια του Ολυμπιακού αυτού ταξιδιού του “Πυθέα”.
Scroll to Top