Δείτε σε πραγματικό χρόνο το στίγμα του “Πυθέα” στο χάρτη.


Η διάθεση του στίγματος εξαρτάται από την
κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας/δεδομένων.

Ενημέρωση 16/05/2024

Συνάντηση με την κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου
Η προγραμματισμένη συνάντηση με την Ελληνογαλίδα Υπουργό κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου ακυρώθηκε, λόγω εκτάκτου αναχωρήσεως της για τη Γαλλική αποικία Αγ. Μαυρίκιο όπου ξέσπασαν ταραχές.

Ο “Πυθέας” και ο Κυβερνήτης του, θα γίνουν δεκτοί πριν την αναχώρηση τους για τη Νίκαια, από τη δημοτική αρχή της Μασσαλίας.
Ο “Πυθέας” προσκλήθηκε να δέσει, μπροστά στην κεντρική προβλήτα υποδοχής επισήμων του δήμου της Μασσαλίας και η Αντιδήμαρχος διεθνών σχέσεων κα Μισέλ Ρουμπιρολά, θα παραλάβει τη σημαία του “αδελφού” δήμου του Πειραιά η οποία ταξίδεψε συνοδεύοντας την Ολυμπιακή φλόγα από τον Πειραιά στη Μασσαλία.
Ο κ. Δήμαρχος, δυστυχώς παραμένει ακόμη στην Αλγερία.

Αναχώρηση από τη Μασσαλία
Ο “Πυθέας” και ο κυβερνήτης του αναχωρούν σήμερα 16/5/24 από τη Μασσαλία για το ταξίδι της επιστροφής, με πρώτο προορισμού τη Νίκαια, όπου θα τους υποδεχθει ο εκεί Έλληνας Πρόξενος και η ελληνική κοινότητα.

Ευχαριστίες
Θερμές ευχαριστίες επίσης οφείλονται και στην “Φωνή της Ελλάδος” της ΕΡΤ και στην εκπομπή “Καλές θάλασσες” του Αντώνη Καραγιαννάκη, η οποία συντρόφευε το Ολυμπιακό ταξίδι του “Πυθέα” για τη Μασσαλία.

Ενημέρωση: 13/05/2024
Το Ολυμπιακό ταξίδι επιστροφής του “Πυθέα” θα ξεκινήσει με πρώτο σταθμό τη Νίκαια, την Πέμπτη 16/05/2024.
Αιτία, τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και επικείμενη υποδοχή του Κυβερνήτη του “Πυθέα” από τον Δήμαρχο της Μασσαλίας κ. Μπενουά Παγιάν καθώς και από την Ελληνίδα Υπουργό Εξωτερικών Σχέσεων της Γαλλικής Κυβέρνησης και αρμόδια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, Κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Ενημέρωση: 06/05/2024
2,5 ημερες πριν την εισοδο της Ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία.

Ο “Πυθέας”, στο δρόμο του τις 3 τελευταίες ημέρες αντιμετώπισε μεγάλη καταιγίδα στην πορεία του στη θάλασσα της Τυρήνης. Αναχωρεί σήμερα από τη Σαρδηνία για τη Μασσαλία αλλά από αύριο θα συναντήσει κόντρα, άσχημους καιρούς στην πορεία του.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προλάβει την είσοδο της Ολυμπιακής φλόγας.
Ακόμη όμως και με καθυστέρηση ο “Πυθέας” θα φτάσει στη Μασσαλία με την ελληνική σημαία και τη σημαία της αγαπημένης του πόλης του Πειραιά, μεταφέροντας και αυτός -με τον δικό του τρόπο- τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Ο άσχημος καιρός, δεν θα σταματήσει το ταξίδι για τον τελικό προορισμό.
Μαζί του ταξιδεύουν και όλοι όσοι “αγκάλιασαν” και υποστήριξαν αυτό το εγχείρημα.

Πάμε πορεία λοιπόν….

Scroll to Top